Poradna Podlahy


Autor: | Vloženo: 27.10.2015 000 21:17 | Témata: Poradna Podlahy

Podklad pod vinylovou podlahu

Dobrý den,

koupil jsem byt v 5 let staré novostavbě, který však naneštěstí obývali nájemníci předchozího majitele. Ačkoli je tedy v bytě položena plovoucí laminátová podlaha německého výrobce, je v dosti dezolátním stavu a zvažuji výměnu.
Zbylé části bytu (KK, předsíň, koupelna) disponují dlažbou se spárami o šíři cca 2-3mm.

Z možných alternativ se mi nejvíce zamlouvá vinylová podlaha - kvůli tloušťce a přilnavosti a tím i kvůli nárokům na podklad pravděpodobně spíše zámková plovoucí a ne samolepící.
Bylo by dle Vašich zkušeností možné položit tuto vinylovou zámkovou podlahu na již položenou plovoucí laminátovou podlahu a na ony dlaždice - tj. celoplošně? Jedná se o to, že vyjmu-li pracně nyní položenou laminátovou podlahu, vznikne mi schod, který nebudu moci řešit (leda zvednutím celé plochy samonivelační hmotou, což určitě nechci) a tak bych byl nucen dlažbu zachovat. Zámková vinylová plovoucí podlaha mi přijde dostatečně tlustá na to, aby například nekopírovala drobné vyhloubení spár v dlaždicích, ale nemám reálnou zkušenost.

Předem Vám děkuji za odpověď.

Denis Kraina

  • 28. října 2015 - Odpověď partnera sekce Nejlevnejsipodlahy.cz

    Dobrý den, možná bych vinylové dílce click na Váš podklad zvolil. Není nutný tak rovný podklad. Ale přesné posouzení musí zhodnotit podlahář na místě.
    Řepa M.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.